Για να δείτε τη desktop έκδοση, επιλέξτε την αλλαγή στο τέλος της σελίδας. OK
ΕΛ
Menu

Blog

PETER ECONOMIDES - Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ -ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Φέτος, οι αναγνώστες του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller ψήφισαν την Ελλάδα ως την πιο αγαπημένη τους χώρα. Ακολουθούσε η Ιταλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότιος Αφρική. Και είχαν επιχειρήματα. Ο αρχαίος πολιτισμός. Τα νησιά. Το φαγητό. Και οι Έλληνες…

Η κρίση. Ναι, είναι οικονομική κρίση. Αλλά έχει εξελιχθεί σε κοινωνική κρίση. Σε κρίση αυτοπεποίθησης. Μια κρίση του σήμερα με βαριές επιπτώσεις στο μέλλον. Χρειάζεται να μαζέψουμε τους εαυτούς μας, να ανασυγκροτηθούμε. Χρειάζεται να καταλάβουμε ποιοι είμαστε, να συνειδητοποιήσουμε από που ερχόμαστε και πού είμαστε ικανοί να φτάσουμε. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε το μέλλον μας.

Χρειάζεται να απαλλαγούμε από την ιδέα που έχουμε πως εμείς δεν ευθυνόμαστε. Και από την ελπίδα πως κάποιος άλλος θα μας σώσει. Διότι αυτός ο άλλος είμαστε εμείς. Όπως είπε ο Μπαράκ Ομπάμα “η αλλαγή δεν θα έρθει εάν περιμένουμε για κάποιον άλλον ή για κάποια άλλη στιγμή. Δεν περιμένουμε κανέναν παρά εμάς. Εμείς είμστε η αλλαγή που ψάχνουμε¨.

Λέγεται πως ως άνθρωποι, λειτουργούμε με δύο ξεχωριστούς τρόπους, χρησιμοποιώντας διαφορετική πλευρά του εγκεφάλου. Υπάρχει αυτό που ονομάζεται αριστερός εγκέφαλος. Το μέρος του εγκεφάλου που σχετίζεται με την τετράγωνη λογική, με τις πληροφορίες, με την ακρίβεια και την αποδοτικότητα. Και υπάρχει και η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου. Φαντασία. Δημιουργικότητα. Πάθος. Συμπόνοια.

Ζούμε σε έναν κόσμο που επικρατεί η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου.
Αλλά ο κόσμος έχει ανάγκη και από την δεξιά πλευρά.

Και εδώ είναι η αξία μας ως Έλληνες.
Δεν θα γίνουμε ποτέ καλοί Γερμανοί.
Αλλά πρέπει να γίνουμε εξαιρετικοί Έλληνες. Και αυτό θα το κάνουμε αξιοποιώντας το αληθινό μας DNA.
Σκεφτείτε το λίγο…

Η αγάπη για τη ζωή.
Η αγάπη για την ελευθερία που έκανε τη Δημοκρατία να ανθίσει. Η αγάπη για την ομορφιά που γέννησε τις καλές τέχνες. Η αγάπη για την ειρήνη που δημιούργησε την ιδέα του Ολυμπισμού. Η αγάπη για τη γνώση που οδήγησε στις επιστήμες. Η αγάπη για την ανακάλυψη και την κατανόηση που γέννησε τη φιλοσοφία. Η αγάπη για το ευζην που βρίσκεται στην καρδιά της Μεσογειακής διατροφής. Η αγάπη για την γενναιοδωρία που συνδέεται με τη φιλοξενία. Εάν χάσουμε αυτή την αγάπη, χάνουμε τη ζωή, χάνουμε τους εαυτούς μας. Γιατί αυτό είναι που μας κάνει αυτό που είμαστε. Είναι ο τρόπος που ξυπνάμε κάθε πρωί. Με αγάπη για τη ζωή.

Η αγάπη για τη ζωή.
Αυτή είναι η ελληνική τεχνογνωσία.
Κι όταν χρησιμοποιούμε αυτή την τεχνογνωσία, την μετατρέπουμε σε δημιουργικό επιχειρείν, σε κάτι που εκτιμάει όλος ο κόσμος. Και με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε ώθηση στην οικονομία μας. Και θα δώσουμε στην Ελλάδα έναν ρόλο γεμάτο νόημα για τον κόσμο. Κάνοντας πράγματα που ως Έλληνες αριστεύουμε. Δημιουργώντας βιώσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα βασισμένο στην απαράμιλλη ελληνική τεχνογνωσία.

Η τεχνογωνσία της ζωής.
Η αγάπη για τη ζωή.

Βρείτε αυτό στο οποίο είστε πολύ καλοί. Άριστοι. Αυτό που πραγματικά αγαπάτε να κάνετε. Διότι τότε η δουλειά παύει να είναι δουλειά. Τότε η δουλειά γίνεται εργασία, γίνεται πάθος. Μόνο τότε μπορείτε να προσεγγίσετε ό,τι κάνετε με ενθουσιασμό.

Ενθουσιασμός. Πόσο όμορφη λέξη! Εν - θεός. Η δύναμη που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Βρείτε την. Εκφράστε την σε ότιδήποτε κάνετε.

Δεν έχει υπάρξει ποτέ καλύτερη στιγμή να είσαι Έλληνας.
Διότι είναι η αγάπη για τη ζωή που ο κόσμος αγαπάει πιο πολύ στους Έλληνες.
PETER ECONOMIDES - Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ -ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ