Για να δείτε τη desktop έκδοση, επιλέξτε την αλλαγή στο τέλος της σελίδας. OK
ΕΛ
Menu

Όροι Χρήσης

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ MADE-IN-GREECE.GR

Το made-in-greece.gr αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα με αντικείμενο την αγοραπωλησία ελληνικών προϊόντων. Ειδικότερα, το made-in-greece.gr παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο παραγωγό, κατασκευαστή ή έμπορο ελληνικών προϊόντων την δυνατότητα να δημιουργήσει ένα ψηφιακό «κατάστημα» μέσω του οποίου θα πωλεί τα προϊόντα του σε τρίτους. To made-in-greece.gr προσφέρει τις υπηρεσίες του δικτυακού τόπου («ιστοσελίδα», «site») www.made-in-greece.gr («Δικτυακός Τόπος») με τους παρακάτω Όρους Χρήσης, τους οποίους ο αποδέκτης των υπηρεσιών (στο εξής «χρήστης» ή απλώς «εσείς») καλείται να διαβάσει προσεκτικά και να προβεί σε χρήση των υπηρεσιών μόνο εφόσον τους αποδέχεται πλήρως και συναινεί στην εφαρμογή τους.
Οποιαδήποτε χρήση του Δικτυακού Τόπου και οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω αυτού συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή των παρόντων Όρων Χρήσης εκ μέρους σας, οι οποίοι αποτελούν την μοναδική δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα σε εσας και το made-in-greece.gr, ισχύοντες, ωσάν να έχουν υπογραφεί εγγράφως.

Το made-in-greece.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί οποτεδήποτε τους πιο κάτω Γενικούς Όρους Χρήσης χωρίς νεότερη ειδοποίησή σας. Για τον λόγο αυτό, οφείλετε να επισκέπτεστε τακτικά αυτήν την σελίδα και να ενημερώνεστε για κάθε αλλαγή τους. Σε οποιαδήποτε τροποποίηση αυτών των Όρων Χρήσης, η χρήση εκ μέρους σας των υπηρεσιών του Δικτυακού Τόπου σε μεταγενέστερο της τροποποίησης χρόνο σημαίνει και την εκ νέου αποδοχή εκ μέρους σας των νεότερων Όρων Χρήσης και τη δέσμευσή σας από αυτούς.

1. ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΕΓΓΡΑΦΗ

1.1 Οι πληροφορίες του Δικτυακού Τόπου παρέχονται δωρεάν προς κάθε επισκέπτη. Μπορείτε αν θέλετε, να επισκεφθείτε τον Δικτυακό Τόπο, να περιηγηθείτε σε αυτόν και να αναζητήσετε καταστήματα ή προϊόντα χωρίς οποιαδήποτε χρέωση και χωρίς να είναι απαραίτητη η εγγραφή σας.

1.2 Ανάλογα με την χρήση που θέλετε να κάνετε, μπορείτε να πραγματοποιήσετε την κατάλληλη εγγραφή: α) Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε αγορές ως απλός επισκέπτης/μη εγγεγραμμένος χρήστης, μπορείτε να τις ολοκληρώσετε με την επιλογή “checkout” στο τέλος των αγορών σας, β) αν θέλετε να αγοράζετε προϊόντα από τα καταστήματα του made-in-greece.gr δημιουργώντας λογαριασμό χρήστη, έχετε τη δυνατότητα να εγγραφείτε μέσω της φόρμας δημιουργίας λογαριασμού. Κατά την εγγραφή θα σάς ζητηθεί να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας, ένα όνομα χρήστη, μια έγκυρη ηλεκτρονική διεύθυνση και ένα κωδικό πρόσβασης (password), γ) αν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα, θα πρέπει να επιλέξετε την φόρμα εγγραφής «Άνοιξε κατάστημα» και να συμπληρώσετε όλα τα σχετικά πεδία.

1.3 Πρέπει να είστε άνω των δεκαοκτώ (18) ετών για να εγγραφείτε στο made-in-greece.gr. Για τους σκοπούς της παρούσας σύμβασης τα πρόσωπα που εγγράφονται στο Δικτυακό Τόπο και πραγματοποιούν οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω αυτού θεωρούνται ως ενήλικες και ικανοί προς δικαιοπραξία. Η εγγραφή σας στο made-in-greece.gr αποτελεί έγκυρη δήλωση βούλησης, ενώ δηλώνετε υπεύθυνα ότι όλα τα στοιχεία που παρέχετε με την εγγραφή σας είναι αληθή.

2. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΧΡΗΣΤΗ

2.1 Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής παραλαμβάνετε μήνυμα επιβεβαίωσης στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας.

2.2 Μέσω της επιλογής «ο Λογαριασμός μου», μπορείτε να επεξεργαστείτε τα στοιχεία που παρείχατε κατά την εγγραφή σας ή να προσθέσετε νέα (π.χ. την διεύθυνσή σας, ώστε να αποθηκευτεί για την αποστολή των προϊόντων που αγοράζετε). Από το σημείο αυτό μπορείτε επίσης να βρείτε το ιστορικό των παραγγελιών που έχετε πραγματοποιήσει μέσω του made-in-greece.gr, καθώς και τα προϊόντα ή/και καταστήματα που έχετε επισημάνει ως «αγαπημένα».

2.3 Κάθε χρήστης παραμένει προσωπικά και αποκλειστικά υπεύθυνος για όλες τις ενέργειες και συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω του λογαριασμού του. Για το λόγο αυτό, οφείλετε να διασφαλίζετε ότι μόνο εσείς γνωρίζετε τον κωδικό σας (password) και να αποσυνδέεστε έπειτα από κάθε συνεδρία. Αν διαπιστωθεί οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού σας ή οποιαδήποτε γενόμενη ή πιθανή παραβίαση ασφαλείας του, οφείλετε να ενημερώσετε άμεσα τους διαχειριστές του Δικτυακού Τόπου. Το made-in-greece.gr δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία σας να ακολουθήσετε την παρούσα ρήτρα.

2.4 Εάν επιθυμείτε την απενεργοποίηση του λογαριασμού σας, μπορείτε να απευθύνεστε στη διεύθυνση [email protected]. Το made-in-greece.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει ένα λογαριασμό, ακόμα και χωρίς προειδοποίηση, εφόσον αποδεικνύεται παραβίαση οποιουδήποτε από τους παρόντες Όρους Χρήσης.

3. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

3.1 Το made-in-greece.gr τηρεί Αρχείο Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα των εγγεγραμμένων χρηστών του σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 2472/97, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Τα δεδομένα των χρηστών που τηρούνται στο Αρχείο του made-in-greece.gr είναι αποκλειστικά και μόνο αυτά που εσείς έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας ή έχετε προσθέσει κατά τη διαμόρφωση του προφίλ σας στο made-in-greece.gr (ονοματεπώνυμο, e-mail, διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ.).

3.2 Σκοπός της συγκέντρωσης των δεδομένων εγγραφής σας είναι κατ’ αρχήν η αποθήκευσή τους σε εξυπηρετητή (server) για την αναγνώρισή σας και την παροχή σε εσάς πρόσβασης στις σελίδες και υπηρεσίες του Δικτυακού Τόπου. Σκοπός της τήρησης των περαιτέρω στοιχείων που παρέχετε, όπως η διεύθυνσή σας, είναι η αποτελεσματική παροχή της υπηρεσίας για την οποία εγγραφήκατε, δηλαδή η αποστολή των προϊόντων που αγοράζετε μέσω του made-in-greece.gr. Για το σκοπό της αποθήκευσης τα δεδομένα διαβιβάζονται σε εξυπηρετητή εντός Ελλάδος. Η συναίνεσή σας στους παρόντες Όρους Χρήσης παρέχει ταυτόχρονα και την ρητή συγκατάθεσή σας για την κατά τα ανωτέρω τήρηση και επεξεργασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σας.

3.3 Έχετε το δικαίωμα να διαγράψετε, διορθώσετε, τροποποιήσετε, ενημερώσετε τα δεδομένα που έχετε δηλώσει, ακόμη και να αδρανοποιήσετε την εγγραφή σας, οποτεδήποτε, ενημερώνοντας το προφίλ σας ή απευθυνόμενοι στη διεύθυνση [email protected]. Στην ίδια διεύθυνση μπορείτε να απευθύνεστε για οποιαδήποτε ενημέρωση ή αντίρρηση σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων σας.

3.4 Η ηλεκτρονική διεύθυνσή σας δεν θα χρησιμοποιηθεί για την αποστολή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam). Εφόσον εγγραφείτε στη λίστα αποδεκτών του newsletter μας για καθημερινές ενημερώσεις με e-mail, θα λαμβάνετε μηνύματα σχετικά με τις νέες υπηρεσίες και τα προϊόντα του made-in-greece.gr, σε καθένα από τα οποία θα σας δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα αποδεκτών (opt-out).

3.5 Το made-in-greece.gr δεσμεύεται να μην προβεί σε πώληση, ενοικίαση ή καθ' οιονδήποτε τρόπο δημοσίευση ή/και κοινοποίηση των στοιχείων των χρηστών του made-in-greece.gr σε κανένα τρίτο φορέα. Το made-in-greece.gr μπορεί να διοχετεύσει στοιχεία των χρηστών του σε τρίτα νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα μόνο εάν έχει την προηγούμενη συγκατάθεση του υποκειμένου για τη διοχέτευση των στοιχείων και πληροφοριών που το αφορούν ή επιτάσσεται λόγω συμμόρφωσης με τις σχετικές διατάξεις του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές. Ειδικά η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν θα μεταβιβαστεί σε τρίτους αποδέκτες, παρά μόνο εάν επιλέξετε κατά την εγγραφή σας να λαμβάνετε ειδικές προσφορές από τους συνεργάτες μας. Επιπλέον, τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που συνεργάζονται με το made-in-greece.gr έχουν το δικαίωμα να επεξεργάζονται τα προσωπικά στοιχεία που οι χρήστες του made-in-greece.gr παρέχουν σε αυτό, μόνο στο βαθμό που είναι απόλυτα αναγκαίος για την παροχή τεχνικής ή άλλης υποστήριξης προς το made-in-greece.gr ή για την εξυπηρέτηση των αιτημάτων των ίδιων των χρηστών και δεσμεύονται από αντίστοιχους όρους τήρησης της προστασίας των στοιχείων αυτών.

4. ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

4.1 Ο δικτυακός τόπος www.made-in-greece.gr αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών του, σύμφωνα με το νόμο 2121/1993 "Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας", όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα.

4.2 Το made-in-greece.gr διατηρεί τα αποκλειστικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο σχεδιασμό, τον πηγαίο κώδικα και στο σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού Τόπου (συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, βίντεο, σχεδίων, κειμένων, άρθρων, των παρεχομένων υπηρεσιών και γενικά όλων των αρχείων αυτού του Δικτυακού Τόπου). Επιπλέον, το περιεχόμενο που περιλαμβάνεται στο made-in-greece.gr, η διάρθρωση και κατηγοριοποίησή του συνιστά βάση δεδομένων με την έννοια του Ν.2121/1993 και προστατεύεται δυνάμει του νόμου αυτού. Μέρος του περιεχομένου του made-in-greece.gr, και ειδικά οι εικόνες ή τα κείμενα που περιέχουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα, μπορεί να αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία τρίτων φυσικών ή/και νομικών προσώπων, με την άδεια των οποίων τις χρησιμοποιεί το made-in-greece.gr. Τυχόν παραβίαση των δικαιωμάτων αυτών με οποιονδήποτε τρόπο επισύρει τις ευθύνες και ποινές που ορίζει ο νόμος. Ενδεικτικά, απαγορεύεται η επεξεργασία, αντιγραφή, τροποποίηση, δημοσίευση ή αναδημοσίευση και διανομή με οποιονδήποτε τρόπο, του πάσης φύσεως περιεχομένου (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, των εικόνων, κειμένων, και κάθε οπτικοακουστικού υλικού) του Δικτυακού Τόπου και των ηλεκτρονικών καταστημάτων που φιλοξενούνται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου που προστίθεται από τους πωλητές, καθώς και η αποσυμπίληση ή με οποιονδήποτε τρόπο μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογισμικού τους.

4.3 Το λογότυπο «made-in-greece.gr» αποτελεί διακριτικό τίτλο της ομώνυμης επιχείρησης και προστατεύεται από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου. Η χρήση του διακριτικού τίτλου «made-in-greece.gr» χωρίς έγγραφη άδεια του δικαιούχου απαγορεύεται απολύτως. Στο made-in-greece.gr μπορεί να εμφανίζονται διάφορα εμπορικά σήματα καταστημάτων ή προϊόντων, δικαιούχοι ή αδειούχοι των οποίων είναι οι χρήστες που τα προσθέτουν. Το made-in-greece.gr δεν ευθύνεται για τυχόν μη αδειοδοτημένη χρήση των σημάτων αυτών. Για κάθε πληροφορία σχετικά με οποιοδήποτε τέτοιο εμπορικό σήμα, μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με τον χρήστη που το έχει προσθέσει.<br /><br />4.4 Προσθέτοντας κάθε μορφής περιεχόμενο στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα ως πωλητής στο made-in-greece.gr, δηλώνετε ότι έχετε πλήρη δικαιώματα σε αυτό σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο ή ότι έχετε την ρητή προηγούμενη άδεια του δικαιούχου για την συγκεκριμένη χρήση. Δεν επιτρέπεται να καταχωρείτε, διανέμετε, να αναπαράγετε ή γενικά επεξεργάζεστε και διαχειρίζεστε με οιονδήποτε τρόπο περιεχόμενο το οποίο προστατεύεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή προϊόντα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που ανήκουν σε τρίτους, χωρίς να έχετε εξασφαλίσει προηγούμενη γραπτή συναίνεση του δικαιούχου αυτών των δικαιωμάτων. Το made-in-greece.gr μπορεί να απενεργοποιήσει το ηλεκτρονικό κατάστημα όποιου πωλητή επανειλημμένα παραβιάζει τον ανωτέρω όρο, αφότου του διαβιβαστεί κατάλληλη ειδοποίηση για το θέμα αυτό από τον φορέα των πνευματικών δικαιωμάτων ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του.

4.5 Χωρίς να αναιρούνται ή περιορίζονται τα προηγούμενα, εάν πιστεύετε ότι κάποιο πνευματικό σας έργο ή εμπορικό σας σήμα αντιγράφεται ή καταχωρείται στο made-in-greece.gr με τρόπο που να παραβιάζονται τα δικαιώματα της προσωπικότητας ή της πνευματικής ιδιοκτησίας σας, παρακαλείστε να αποστείλετε γραπτή ειδοποίηση, στην διεύθυνση [email protected].

5. ΟΡΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

5.1 Το made-in-greece.gr παρέχει το μέσο επικοινωνίας μεταξύ πωλητών και ενδιαφερομένων αγοραστών. Δεν αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος στις μεταξύ τους συμβάσεις και δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στην επιλογή, τιμολόγηση, πώληση, αποστολή, επιστροφή κ.τ.λ. των προϊόντων. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή παρατήρηση σχετικά με την λειτουργία ορισμένου ηλεκτρονικού καταστήματος θα πρέπει να απευθύνεστε στον ιδιοκτήτη του, μέσω της φόρμας μηνυμάτων. Το made-in-greece.gr δεν δεσμεύεται και δεν εγγυάται την ποιότητα ή την «ελληνικότητα» των προϊόντων. Με την συγκατάθεσή σας στους παρόντες Όρους Χρήσης αναγνωρίζετε ρητά ότι προβαίνετε σε αγορές προϊόντων από τα καταστήματα του made-in-greece.gr, με δική σας επιλογή και ευθύνη, αξιολογώντας ελεύθερα τα προσφερόμενα προϊόντα και κατανοώντας ότι ουδεμία εταιρική ή άλλη σχέση συνεργασίας ή εγγύησης συνδέει το made-in-greece.gr με τους πωλητές.

5.2 Τιμές – Κόστος Αποστολής – Τρόποι πληρωμής.
Οι τιμές ισχύουν για το χρονικό διάστημα που αναφέρονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Σε κάθε περίπτωση ισχύουσα θεωρείται η τιμή που αναφέρεται κατά την στιγμή της παραγγελίας. Οι αναφερόμενες τιμές οφείλουν να περιλαμβάνουν τον αναλογούντα Φ.Π.Α., ωστόσο η τελική τιμή μπορεί να επιβαρύνεται με φόρους ή δασμούς που επιβάλλονται στην χώρα εισόδου του προϊόντος και οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στην τιμή. Οφείλετε να ενημερώνεστε ανάλογα με την χώρα παραλαβής του προϊόντας για τους σχετικούς δασμούς, φόρους ή άλλες επιβαρύνσεις.
Το κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα καθορίζει τους ειδικότερους όρους με τους οποίους γίνονται οι αγορές από αυτό. Έτσι, το κόστος αποστολής και οι τρόποι πληρωμής μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με το κατάστημα. Το made-in-greece.gr δίνει στα καταστήματα προς το παρόν μόνο τη δυνατότητα πληρωμής μέσω PayPal.Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε παραγγελία μέσω του made-in-greece.gr καλείστε να διαβάσετε προσεκτικά τους ειδικότερους όρους πώλησης, αποστολής και πληρωμής που έχει θέσει ο πωλητής του αντίστοιχου ηλεκτρονικού καταστήματος.

5.3 Ακύρωση παραγγελίας
Για την ακύρωση μιας παραγγελίας (ολικά ή μερικά) πριν παραλάβετε το προϊόν που έχετε αγοράσει, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον αντίστοιχο πωλητή - ιδιοκτήτη του σχετικού ηλεκτρονικού καταστήματος μέσω του της φόρμας επικοινωνίας που παρέχει το made-in-greece.gr. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν ανταποκρίνεται στα μηνύματα σας και πιστεύετε ότι η παραγγελία δεν έχει αποσταλεί όπως είχε υποσχεθεί, μπορείτε να αποστείλετε ένα e-mail στο [email protected] με τις ακόλουθες πληροφορίες: στοιχεία παραγγελίας, αντίγραφο του μηνύματος επιβεβαίωσης της παραγγελίας, το πρόβλημα που σας απασχολεί και πώς θέλετε να σας βοηθήσουμε.

5.4 Δικαίωμα υπαναχώρησης
Η πώληση προϊόντων μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων αποτελεί σύμβαση εμπορίας αγαθών από απόσταση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2251/1994, όπως εχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα. Έχετε δικαίωμα να υπαναχωρήσετε από την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος, κατά τα άρθρα 3ε-3ιβ του Ν.2251/1994, πλην των ακόλουθων:

α) προϊόντων που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή ή σαφώς εξατομικευμένων
β) προϊόντων τα οποία μπορούν να αλλοιωθούν ή λήγουν σύντομα
γ) σφραγισμένων αγαθών τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής, και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση
δ) αγαθών τα οποία, μετά την παράδοση, λόγω της φύσης τους, είναι αναπόσπαστα αναμεμειγμένα με άλλα στοιχεία
ε) οινοπνευματωδών ποτών, η τιμή των οποίων έχει συμφωνηθεί κατά τη στιγμή της σύναψης της σύμβασης πώλησης, η παράδοση των οποίων μπορεί όμως να πραγματοποιηθεί μόνο μετά από 30 ημέρες και η πραγματική τιμή των οποίων εξαρτάται από διακυμάνσεις στην αγορά, τις οποίες δεν είναι δυνατόν να ελέγξει ο πωλητής<br />στ) σφραγισμένων ηχητικών εγγραφών ή σφραγισμένων εγγραφών βίντεο ή σφραγισμένου λογισμικού για υπολογιστές, που αποσφραγίστηκαν μετά την παράδοση
ζ) εφημερίδων και παντός είδους περιοδικών

Δικαιούστε να υπαναχωρήσετε εντός 14 ημερολογιακών ημερών χωρίς να δώσετε οποιαδήποτε εξήγηση. Η προθεσμία υπαναχώρησης λήγει 14 ημερολογιακές ημέρες από την επομένη της ημέρας που αποκτήσατε τη φυσική κατοχή των αγαθών που αγοράσατε. Προκειμένου να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, οφείλετε να αποστείλετε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος μια ξεκάθαρη δήλωση (π.χ. επιστολή, φαξ ή e-mail), όπως το υπόδειγμα δήλωσης υπαναχώρησης (λινκ σε υπόδειγμα) που σας παρέχουμε. Σε περίπτωση υπαναχώρησης οφείλετε να επιστρέψετε το προϊόν που αγοράσατε στον πωλητή μεσα σε 14 ημέρες, επιβαρυνόμενος μόνο με τη σχετική δαπάνη επιστροφής, ενώ ο πωλητής οφείλει να σας επιστρέψει το τίμημα του προϊόντος και τις δαπάνες παράδοσης μέσα σε 14 ημέρες από τη λήψη της δήλωσης.

5.5 Το made-in-greece.gr δεν μπορεί πάντα να είναι βέβαιο για το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών του καταστημάτων και για τα διατιθέμενα προϊόντα πριν αυτά εμφανισθούν στις ιστοσελίδες του. Σε κάθε περίπτωση δεν υποχρεούται από το νόμο, ως μεσάζων διαδικτυακών υπηρεσιών, να ελέγχει προληπτικά το αναρτώμενο περιεχόμενο ή να αναζητά πιθανές παραβιάσεις των Όρων Χρήσης ή της ισχύουσας νομοθεσίας. Έτσι ενδέχεται κάποιος χρήστης να καταχωρήσει πληροφορίες ή προϊόντα των οποίων το είδος ή το περιεχόμενο παραβιάζει τους παρόντες όρους. Παρακαλούμε βοηθήστε μας με το να μας αναφέρετε οποιοδήποτε προϊόν που εμφανίζεται σε ηλεκτρονικό κατάστημα του made-in-greece.gr και είναι παράνομο, επικίνδυνο ή παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης, αποστέλλοντας σχετική ειδοποίηση στο [email protected].

6. ΟΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΤΕΣ

6.1 Απαραίτητη προϋπόθεση για να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και να πουλήσετε τα προϊόντα σας μέσω του made-in-greece.gr είναι η δημιουργία λογαριασμού χρήστη της ιστοσελίδας. Η σχετική φόρμα είναι προσιτή από την ένδειξη «Άνοιξε κατάστημα». Κάθε χρήστης μπορεί να είναι ιδιοκτήτης αποκλειστικά ενός καταστήματος. Η διατήρηση καταστήματος στο made-in-greece.gr θα απαιτεί την καταβολή των μηνιαίων τελών ανάρτησης ανά προϊόν, όπως ορίζονται κάθε φορά στο οικείο σημείο του Δικτυακού Τόπου. Επιπλέον, για κάθε πώληση την οποία πραγματοποιείτε μέσω του καταστήματός σας στο made-in-greece.gr, θα παρακρατείται ένα ποσοστό (τέλος πώλησης) επί της τελικής τιμής του προϊόντος, όπως εκάστοτε ορίζεται, για το οποίο το made-in-greece.gr θα σας αποστέλλει το σχετικό τιμολόγιο ανά μήνα/τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχετε δηλώσει.

6.2 Αποδέχεστε ότι παρόλο που το made-in-greece.gr σάς παρέχει την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή και τα μέσα για τη δημοσίευση περιεχομένου και την εξ αποστάσεως πώληση προϊόντων, όλες οι πληροφορίες (δεδομένα, κείμενα, φωτογραφίες, εικόνες, βίντεο κ.α.) που δημοσιεύετε στο κατάστημά σας και όλα τα προϊόντα που προσφέρετε μέσω αυτού παραμένουν στην αποκλειστική ευθύνη σας. Με τη συγκατάθεσή σας στους παρόντες Όρους δηλώνετε ρητά και ανεπιφύλακτα ότι τα προϊόντα που διακινείτε μέσω του made-in-greece.gr:

α) σας ανήκουν κατά κυριότητα
β) έχουν κατασκευαστεί ή παραχθεί στην Ελλάδα
γ) τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που ορίζονται από την ελληνική νομοθεσία και την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με αυτά. Ειδικότερα, εφόσον πρόκειται για τρόφιμα ή ποτά, ότι είναι ασφαλή προς κατανάλωση και αναφέρουν την ημερομηνία λήξης τους
δ) πράγματι διαθέτουν τα χαρακτηριστικά που τους αποδίδετε μέσω της περιγραφής που καταχωρείτε στο σχετικό σημεί
ε) δεν προσβάλλουν δικαιώματα πνευματικής ή βιομηχανικής ιδιοκτησίας τρίτων
στ) η πώλησή τους σε ηλεκτρονικό κατάστημα επιτρέπεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και ότι τηρείτε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις σχετικά με την εμπορία και πώληση αυτών των προϊόντων

Σε κάθε περίπτωση, κάθε χρήστης-πωλητής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος έναντι των αγοραστών για το είδος και την ποιότητα των προϊόντων που πουλάει μέσω του made-in-greece.gr, καθώς και για τη διαδικασία αποστολής, ακύρωσης παραγγελίας και επιστροφής των προϊόντων. Με τη συγκατάθεσή σας στους παρόντες Όρους Χρήσης αναγνωρίζετε ρητά ότι προβαίνετε σε δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος στο made-in-greece.gr και σε πωλήσεις προϊόντων μέσω αυτού σε άλλους χρήστες, με αποκλειστικά δική σας ευθύνη, σεβόμενοι ιδίως και το άρθρο 4.4. των παρόντων Όρων.

6.3 Απαγορευμένα προϊόντα

Απαγορεύεται η μέσω των καταστημάτων του made-in-greece.gr πώληση, προώθηση ή με οποιονδήποτε τρόπο διαφήμιση παράνομων, επικίνδυνων για την υγεία ή την ασφάλεια προϊόντων. Ειδικότερα, απαγορεύεται η πώληση και η προώθηση με οποιονδήποτε τρόπο κάθε προϊόντος που είναι ακατάλληλο για κατανάλωση ή επιβλαβές ή που η παραγωγή, διανομή, διαφήμιση ή διακίνησή του παραβιάζει τους παρόντες Όρους Χρήσης ή την ισχύουσα εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά απαγορεύεται η πώληση και η προώθηση με οποιονδήποτε τρόπο όπλων και πυροβόλων όπλων, ναρκωτικών, εκρηκτικών, φαρμάκων, επικίνδυνων χημικών ουσιών, πυροτεχνημάτων, κλεμμένων ή λαθραίων αντικειμένων, ζώντων οργανισμών ή οργάνων, καπνού, ακινήτων, μηχανοκίνητων οχημάτων και ανταλλακτικών για οχήματα, προστατευόμενων αρχαιοτήτων, χρεογράφων, προσωπικών δεδομένων, έργων διανοητικής και πνευματικής ιδιοκτησίας χωρίς άδεια των δικαιούχων τους, πειρατικού υλικού, πορνογραφικού υλικού καθώς και οποιουδήποτε άλλου προϊόντος παραβιάζει οποιαδήποτε διάταξη της ισχύουσας νομοθεσίας (λ.χ. τον Αγορανομικό Κώδικα, τη νομοθεσία περί τηλεπικοινωνιών, περί τυχερών παιγνίων, κτλ), ή του διεθνούς δικαίου, ειδικά και όχι περιοριστικά όσον αφορά την κατασκευή, τη διανομή, τη διαφήμιση ή την μεταφορά, κάθε προϊόντος, το οποίο εν όλω ή εν μέρει υπόκειται σε ανάκληση, είναι ακατάλληλο, επιβλαβές, δόλιο, παράνομο, πλαστό ή λαθραίο. To made-in-greece.gr διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί, διαγράφει χρήστες, καταστήματα ή/και προιόντα και υπηρεσίες ή ακόμη και να μην επιτρέπει την δημοσίευση καταστημάτων ή προϊόντων κατά την απόλυτη βούλησή του, εάν παραβιάζεται ο παρών όρος.

6.5 Υποχρεωτικά παρεχόμενες πληροφορίες

Η πώληση προϊόντων μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος στο made-in-greece.gr αποτελεί πώληση αγαθών από απόσταση με την έννοια του Ν. 2251/1994. Η σύμβαση αυτή συνάπτεται απευθείας μεταξύ πωλητή και αγοραστή, χωρίς οποιαδήποτε μεσολάβηση του made-in-greece.gr. Ως πωλητής, οφείλετε να είστε ενημερωμένος για την εφαρμοστέα νομοθεσία και να την τηρείτε. Ενδεικτικά, οφείλετε να δηλώνετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα με τρόπο ευκρινή, σαφή και κατανοητό τα εξής στοιχεία: την ταυτότητα και τη διεύθυνσή σας, τα στοιχεία επικοινωνίας σας, τα κύρια χαρακτηριστικά των προϊόντων που εκθέτετε, την συνολική τιμή συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. ή οποιουδήποτε άλλου φόρου (εκτός των τυχών δασμών ή φόρων που μπορεί να επιβάλλονται στην εκάστοτε χώρα που παραδίδεται το προϊόν), την ποσότητα και τα έξοδα αποστολής, τις διευθετήσεις πληρωμής και παράδοσης των προϊόντων, την προθεσμία εντός της οποίας αναλαμβάνετε να παραδώσετε τα προϊόντα, τη διάρκεια ισχύος της προσφοράς ή της τιμής καί την ύπαρξη του δικαιώματος υπαναχώρησης.

6.6 Υπαναχώρηση

Όταν διενεργείται πώληση από απόσταση, ως πωλητές οφείλετε να παρέχετε στους αγοραστές δικαίωμα υπαναχώρησης 14 ημερών από την παραλαβή του προϊόντος, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του Ν. 2251/1994: σε περίπτωση που παραλάβετε οποιαδήποτε σαφή δήλωση υπαναχώρησης του αγοραστή εντός της παραπάνω προθεσμίας, οφείλετε να δεχτείτε την επιστροφή του προϊόντος στην αρχική του κατάσταση ή με τις φθορές που είναι αναγκαίες για να διαπιστώσει ο καταναλωτής τη φύση, τα χαρακτηριστικά ή τις λειτουργίες του, επιστρέφοντας παράλληλα μέσα σε 14 ημέρες από τη λήψη της δήλωσης το ποσό που εισπράξατε συμπεριλαμβανομένων των δαπανών παράδοσης. Από το δικαίωμα υπαναχώρησης εξαιρούνται τα προϊόντα που απαριθμούνται στο άρθρο 5.5 των παρόντων Όρων Χρήσης.

6.7 Οι τιμές ισχύουν για όσο χρονικό διάστημα αναγράφονται στο κατάστημά σας. Σε κάθε περίπτωση ισχύουσα θεωρείται η τιμή που αναφέρεται κατά τη στιγμή της παραγγελίας. Σε περίπτωση μεταβολής της τιμής ή τροποποίησης της περιγραφής ορισμένου προϊόντος, οποιαδήποτε αλλαγή ισχύει για τις μελλοντικές παραγγελίες και δεν επηρεάζει τις εκκρεμείς συναλλαγές.

6.8 Το made-in-greece.gr διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί, διαγράφει χρήστες, καταστήματα ή/και προϊόντα ή να μην επιτρέπει την δημοσίευση καταστημάτων ή προϊόντων κατά την απόλυτη βούλησή του, εάν θεωρεί ότι προσβάλλουν ή μειώνουν την αξία του. Επιπλέον, το made-in-greece.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει ενα κατάστημα, εάν έχει μείνει ανενεργό για περισσότερο από έξι μήνες. Ανενεργό είναι ένα κατάστημα όταν ο χρήστης του δεν έχει συνδεθεί σε αυτό εντός έξι μηνών και δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πώληση στο ίδιο χρονικό διάστημα.

6.9 Ευθύνεστε έναντι του made-in-greece.gr και των συνεργατών του, για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την χρήση εκ μέρους σας των υπηρεσιών του Δικτυακού Τόπου με αθέμιτο τρόπο ή μη σύμφωνο με τους παρόντες ορους. Οποιαδήποτε παραβίαση των παρόντων Όρων Χρήσης παρέχει στο made-in-greece.gr τη δυνατότητα, κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια, να διαγράψει το προϊόν ή το κατάστημά σας και, σε περίπτωση επανειλημμένης παραβίασης, το λογαριασμό μέλους σας, ακόμη και χωρίς προγενέστερη ειδοποίηση. Επανειλημμένη παράβαση των παρόντων όρων υπάρχει όταν ο χρήστης έχει παραβιάσει τους παρόντες όρους ή/και τους όρους χρήσης δύο φορές ή/και έχει αφαιρεθεί περιεχόμενό του για τους ανωτέρω λόγους δύο φορές.

7. ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ


7.1 Εκ μέρους του made-in-greece.gr δεν παρέχεται καμία εγγύηση, ρητή ή τεκμαιρόμενη, σχετικά με το είδος ή την ποιότητα των προϊόντων που διακινούνται από τους χρήστες του που διαθέτουν κατάστημα ως πωλητές στο Δικτυακό Τόπο, ούτε για την τήρηση των διαδικασιών αποστολής, παράδοσης ή επιστροφής εκ μέρους τους, για τα οποία οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι. Επίσης δεν παρέχεται καμία εγγύηση στους πωλητές σχετικά με την επιτυχή πώληση των προϊόντων που εκθέτουν ή για την ολοκλήρωση οποιασδήποτε συναλλαγής. Σε καμία περίπτωση το made-in-greece.gr, οι εργαζόμενοί του ή τα πρόσωπα που συνδέονται με αυτούς δεν είναι υπεύθυνοι απέναντί σας για οποιαδήποτε τυχόν ζημία σας προκληθεί από την χρήση του Δικτυακού Τόπου.

7.2 Το περιεχόμενο και κυρίως τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Δικτυακού Τόπου παρέχονται «όπως ακριβώς είναι» χωρίς καμία εγγύηση ρητή ή τεκμαιρόμενη με οποιοδήποτε τρόπο, σχετικά με την εμπορευσιμότητα ή την καταλληλότητα τους για συγκεκριμένο σκοπό.

7.3 Δεν παρέχεται καμία ρητή εγγύηση, οτι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι λειτουργίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα του Δικτυακού Τόπου θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα λάθη θα επιδιορθώνονται. Επίσης μολονότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, δεν παρέχεται καμία εγγύηση ότι ο Δικτυακός Τόπος δεν περιέχει "ιούς" ή άλλα επιζήμια συστατικά.

7.4 Με την συναίνεσή σας στους παρόντες Όρους Χρήσης, δηλώνετε ότι δεν διατηρείτε καμία αξίωση έναντι του made-in-greece.gr για οποιαδήποτε διακοπή ή παύση της λειτουργίας του ή των υπηρεσιών του. Σε καμία περίπτωση το made-in-greece.gr, οι εκπρόσωποί του, οι εργαζόμενοί του ή τα πρόσωπα που συνδέονται με αυτό δεν είναι υπεύθυνοι απέναντί σας για οποιαδήποτε τυχόν ζημία σας προκληθεί από την χρήση του Δικτυακού Τόπου.

8. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

8.1 Δεδομένης της φύσης και του όγκου των πληροφοριών του Διαδικτύου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και απο οποιαδήποτε αιτία, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, το made-in-greece.gr δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία, απώλεια ή ηθική βλάβη προκύψει από την χρησιμοποίηση, διαθεσιμότητα ή μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών και περιεχομένων του λόγω τεχνικού προβλήματος, εργασιών συντήρησης ή για άλλο λόγο, στην χρήση των οποίων προβαίνετε με αποκλειστικά δική σας πρωτοβουλία και ευθύνη.

8.2 Το made-in-greece.gr δεν είναι υποχρεωμένο να ελέγχει και κατά συνέπεια δεν ευθύνεται, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, για τα εξής: την αλήθεια των αναφερόμενων πληροφοριών, τη νομιμότητα λειτουργίας οποιουδήποτε ηλεκτρονικού καταστήματος, την ποιότητα, νομιμότητα και ασφάλεια των πωλούμενων προϊόντων και τις ιδιότητές τους, τη δυνατότητα ολοκλήρωσης οποιασδήποτε συναλλαγής μέσω του made-in-greece.gr καθώς και την καταβολή του τιμήματος εκ μέρους του αγοραστή.

8.3 Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο Δικτυακό Τόπο, δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να θεωρούνται ως προτροπή προς αγορά, ως συμβουλές ή γενικά ως παραίνεση για συγκεκριμένη ενέργεια.

9. ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

9.1 Ο Δικτυακός Τόπος μπορεί να περιλαμβάνει συνδέσμους ("links") προς άλλους δικτυακούς τόπους, οι οποίοι ελέγχονται από τρίτους φορείς. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται το made-in-greece.gr για το περιεχόμενό τους, ούτε για οποιαδήποτε οικονομική ή άλλης φύσεως βλάβη υποστείτε αν τους ακολουθήσετε. Σε καμία περίπτωση το made-in-greece.gr δεν εγγυάται, οτι οι σύνδεσμοι αυτοί θα λειτουργούν αδιάκοπα. Περαιτέρω οι εξωτερικοί σύνδεσμοι είναι ενδεικτικοί κι όχι αποκλειστικοί ή περιοριστικοί. Το made-in-greece.gr διατηρεί το δικαίωμα να απομακρύνει ή και να προσθέσει συνδέσμους χωρίς οιαδήποτε προειδοποίηση προς οιονδήποτε και να αλλάξει το περιεχόμενο του Δικτυακού Τόπου ή των ηλεκτρονικών καταστημάτων οποιαδήποτε στιγμή

9.2 Προβαίνοντας σε χρήση του Δικτυακού Τόπου κατανοείτε και αποδέχεστε ότι το made-in-greece.gr σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των υπερσυνδέσμων που περιλαμβάνει ο Δικτυακός Τόπος, τις υπηρεσίες/προϊόντα που προσφέρουν αυτοί ή τις διαφημίσεις που περιέχουν.

10. ΒΛΑΒΗ – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Είστε υπεύθυνος και ευθύνεστε απέναντι στο made-in-greece.gr και τους συνεργάτες του, για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την παράνομη ή επιβλαβή χρήση του λογαριασμού σας, απο την παράνομη χρήση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος καθώς και από την χρήση εκ μέρους σας των υπηρεσιών του made-in-greece.gr με αθέμιτο τρόπο ή μη σύμφωνο με τους παρόντες Όρους. Ως πωλητής, είστε υπόχρεος για αποζημίωση απέναντι στους Διαχειριστές του Δικτυακού Τόπου για οποιοδήποτε ποσό τυχόν υποχρεωθούν να καταβάλουν σε αγοραστές ή τρίτους, εξαιτίας της παράνομης ή αντισυμβατικής χρήσης του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

11. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

11.1 Εάν ενδιαφέρεστε να διαφημιστείτε στο made-in-greece.gr, θα πρέπει να συμπληρώσετε μια αίτηση προς το madeingreece.......προκειμένου να λάβετε όλες τις απαραίτητες γι’αυτό πληροφορίες και να την αποστείλετε στη διεύθυνση [email protected]. Το made-in-greece.gr δεν ευθύνεται για την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων που ακολουθούν οι διαφημιζόμενοι σε αυτό, κατά τις συναλλαγές τους με τους χρήστες των υπηρεσιών διαφήμισης.

11.2 Το made-in-greece.gr δεν έχει καμία ευθύνη για την επικοινωνία σας με τρίτους παρόχους υπηρεσιών που διαφημίζονται στον Δικτυακό Τόπο και για την οποιαδήποτε τυχόν εμπορική συναλλαγή που μπορεί να προκύψει από την σχέση σας με αυτούς.

12. COOKIES

Ο Δικτυακός Τόπος μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώρισή σας σε ορισμένες υπηρεσίες και σελίδες του. Cookie είναι ένα μικρό κομμάτι δεδομένων που αποστέλλεται στον πλοηγό διαδικτύου σας (browser) από έναν εξυπηρετητή διαδικτύου (web server) και αποθηκεύεται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Τα cookies δεν προκαλούν ζημιά στο σύστημά σας και δεν πλήττουν τη λειτουργικότητά του καθ' οιονδήποτε τρόπο. Τα cookies καθιστούν επίσης την πλοήγηση στο web ευκολότερη για σας, αποθηκεύοντας τις ρυθμίσεις σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε, είτε να προειδοποιείστε για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του Δικτυακού Τόπου, είτε να απαγορεύετε την χρήση cookie. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε την χρήση cookies για την αναγνώρισή σας δεν θα μπορείτε να έχετε περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

13. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ

Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του Δικτυακού Τόπου, καθώς και οποιαδήποτε τροποποίηση τους, διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες, που έχει υπογράψει η Ελλάδα. Αρμόδια δικαστήρια είναι τα δικαστήρια του Κιλκίς. Όλοι οι ανωτέρω όροι συνομολογούνται ως ουσιώδεις. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει και αφαιρείται απο το παρόν, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.

Εάν δεν συμφωνείτε με τους παρόντες Όρους Χρήσης οφείλετε να μη χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Δικτυακού Τόπου.

Copyright © 2017 made-in-greece.gr